O-ringen 2024

  • 29 jul 2024

image: O-ringen 2024

O-ringen 2024 i Oskarshamn på Smålandskusten var ett trevligt och välordnat arrangemang där 30 medlemmar från OK Enen deltog. Åldern var från 7 till 72 år.

Bästa placeringen stod Anna Hagblad för i klassen medelsvår 3,3 km med en fjärdeplacering. Även Camilla Adlerteg (7 i D60), Mattias Olofsson (11 i H35) och Sofia Adolfsson (15 i D35) kom på bra placeringar.

I H21-1 var det intern kamp mellan Jakob Annetun Sjöberg, Simon Bernersson, Adam Lilja och Rasmus Steen. Det blev till slut Rasmus (plats 64) som tog hem vinsten i klubbstriden före Jakob (77), Adam (89) och Simon felstämplade tyvärr på första etappen.

På ungdomssidan sprang Sam Arger Hagblad i H13 (plats 91), Thula Fridvall i D16 (133), Mikael Berg H16 (147), Hillevi Larsson i D17-20 Kort (35) och Albin Westerberg i H18 (113).

Thula Fridvall på upploppet (foto Anders Södersten)

Sam Arger Hagblad (foto Anders Södersten)

I de äldre klasserna lyckades Patrik Steen med sitt mål att vara mindre än 90 minuter efter ledaren och därmed starta sin exakta tid efter ledaren.  I Klassen H55 Kort var det kamp mellan Mats Bernerson och Patrik Lander. Patrik tog hem vinsten med en 137 plats mot Mats 146:e placering.

Vädret under veckan var mycket bra på dagtid med lagom varmt och avsaknad av regn. Det hade regnat mycket veckan före vilket gjorde att delar av campingen stod under vatten. Med stövlar på fötterna gick det bra att ta sig fram och tillbaks till toaletter och diskplatsen.

På kvällarna diskuterades vägvalen och Livelox studerades noggrant. Vi hann också med ett långbord samt både brädspel och andra sällskapsspel.

Långbord (foto Anders Södersten)

Anna Hagblad på väg att kasta i Mjöllky (foto Anders Södersten)

Oskarshamn genomförde ett mycket bra O-ringen, det var bussar till två etapper och väntetiden var som längst 10 minuter. Till etapp tre var det cykelavstånd och etapp fyra och fem var i utkanten av O-ringens camping. Duscharna var varma och det fanns gott om mat och fika i serveringarna.

Vi hoppas på fler deltagare till nästa år då klubben även ska organisera fler aktiviteter runt O-ringen. Detta återkommer vi om nästa år när det närmar sig.

Vi avslutar med en bild på ordföranden på väg in mot mål.

(foto Anders Södersten)